UFC Odds: Cormier, Johnson Meet Again

mma photo

Etter blockbuster som var UFC 205, la oss vende oppmerksomheten mot UFC 206 som finner sted 10. desember i Toronto. Selv om det ikke helt har et kort som 205, har den en tittel kamp i lett tungvekt divisjon mellom mester Daniel Cormier og knockout artist Anthony Johnson, samt en interessant match-up mellom Max Holloway og Anthony Pettis.


Daniel Cormier (-133) vs. Anthony Johnson (125)

Når Daniel Cormier (18-1) og Anthony Johnson (22-5) møtte av under UFC 187 mai 2015, var det for den ledige lett tungvekt tittelen, tidligere holdt av Jon Jones. Johnson rystet Cormier tidlig i første runde med en tung oddsbonus overhand, men ble senere sendt inn i den tredje.

Siden den gang har Cormier bare forsvarte sin tittel gang mot svenske fighter Alexander Gustafsson. Annet enn det, hans eneste kamp var en ikke-tittelen bout mot en 41-åring Anderson Silva.

Johnson har vært litt mer aktiv, slåss tre ganger siden hans første matchup med Cormier. I hver av disse kamper, Johnson endte ting med en knockout punch. Hans siste seks kamper har alle vunnet Fight of the Night bonus.

Fraværet av Jones, som ble fratatt sin lett tungvekt tittelen etter en hit-and run hendelsen og en suspensjon for en mislykket narkotika, har forlatt vektklasse i uorden. Cormier v Jones II har vært i arbeid for en stund nå, og det ser det kanskje vente litt lenger.

I mellomtiden er Cormier v Johnson II den beste match-up vi kan håpe på i lett tungvekt divisjon. Johnson er nummer én kandidat til tittelen, og egentlig den eneste trusselen mot Cormier i øyeblikket.

Cormier to siste kamper har vært vinner, men bevisende funn. Han kjempet mot Silva, som tok kampen på svært kort varsel, og bare falt ut en delt avgjørelse seier over Gustafsson.

Johnson har en betydelig høyde og rekkevidde fordel over Cormier, og hans stand-up spillet er langt overlegen. Hvis han kan hindre Cormier fra å ta kampen til bakken, står han en god sjanse til å ta beltet.

Plukk: Anthony Johnson (125)


Max Holloway (-185) vs. Anthony Pettis (145)

Mens en interessant match-up, vil denne kampen har svært liten effekt på fjærvekt divisjon. Max Holloway (16-3) er den tredje rangert utfordrer i divisjonen og Anthony Pettis (19-5) er rangert som sjette. Uansett hva som skjer i denne kampen, Jose Aldo og Frankie Edgar forbli de beste kandidatene for neste tittel skutt mot Conor McGregor (når det skjer).

Pettis vil være med å kjempe for andre gang i fjærvekt divisjon etter å gjøre overgangen fra lett. Holloway, bare 24 år gammel, vil være på jakt etter sin tiende på rad seier.

Holloway siste tap var å McGregor tilbake i 2013. Den unge fighter har kommet en lang vei siden da, og vil trolig bli en fremtidig kandidat for fjærvekt tittelen. Pettis, derimot, er en form lette mester på tilbakegang. Hans siste kamper har tatt høyprofilerte tap til jagerfly som Raphael Dos Anjos og Eddie Alvarez. Han leter etter en ny start i en ny divisjon, men han har sitt arbeid kutte ut for ham mot Holloway.