Hvordan spille på trav – guide for nybegynnere

Det første skrittet for å spille på trav eller galopp er å gå inn atg.se, eller besøke en andel butikken. Du kan på nettsiden for å åpne en konto, kan du se løpene live, spille og gjøre systemet med vennene dine. Nedenfor er en rask referanse til det viktigste du trenger å vite for å begynne å spille på trav.

racehorse photo

Hvordan spille V75?

V75 er den største såkalte dash spill – omsetningen av rett og slett mest penger. Det kjører vanligvis på lørdager, men noen ganger er det også ekstra V75 runder og tilbud overskudd på 7, 6 og 5 rette.

Premiepotten er delt mellom de syv, seks og fem riktige. 40% av potten går til syv, 20% til 40% og seks og seks for ere.

Du kan spille på atg.se og agenter, men det fungerer på samme måte – du fylle ut en kupong som du sender inn.

Lignende former for gambling

V86 fungerer mye på samme måte som V75, men det er åtte år i stedet for syv, og det tilbys overskudd på 8, 7 og 6 riktige. Linjen prisen er lavere – nemlig 25 cent.

Det finnes andre lignende former for gambling, for eksempel V65, V64, V5, V4 og V3.

Daily Double er å finne vinneren av to løp – normalt de to siste løpene i dagens største spillform (V75, V86 og V64). Deretter multiplisere de to hestene DD odds.

Du kan også velge å spille en Harry Boy – spesielt hvis du ikke er spesielt kjent med banen.

I stedet for å velge hester for deg selv kan du som Harry Boy ta dem ut for deg – eller du har noen ideer, og la Harry Boy fylle hestene i de resterende løpene.

Direkte, tomannsrom, sted og trio

I hvert løp, kan du spille på vinneren, sted, trio og twin.

Vinnere bare gå ut for å finne den vinnende hest i løpet – og oddsen er satt av såkalte totolisator. Hestene som er mest spilte dermed har lavest odds, og vice versa.

Trio og Gemini er å finne de tre første, og de første to i løpet.

Når det kommer til å satse bruke den til tips en hest som er blant de tre beste i løpet.

Slik fyller kupongen

Å spille på de ulike formene for gambling kan avvike noe, men generelt vil du gjøre på samme måte uavhengig av type spill.

1. Tegn en vertikal linje med kode for hver hest du har valgt i hver divisjon. Du kan satse på alt fra hest til alle hester i et løp – men jo mer du spiller jo dyrere blir det. Linjen pris, dvs. prisen for hver hest å spille på kan variere, men som jeg sa 50 cent på V75.

2. Fyll i antall hester du har valgt i hver divisjon i disse boksene.

3. Multipliser antall hester i hver avdeling med hverandre og skriv resultatet her. Det gir deg mange linjer du har spilt. Prisen på spillet, får du med andre ord, ved å ta antall rader med 0,5, fordi hver linje koster 50 cent. Det vil også være en innlevering gebyr delegater.

4. Her kan du velge reservene. Du kan velge to reserver i hver avdeling, og hvis en av hestene du har spilt ville bli utelatt som det er reserve som angir. Mark hvilken hest skal gå inn som første reserve ved stiplede enten “L” eller “H” i boksen. Hvis du velger “H”, er det i reservatet med høyest antall som går inn i første backup, velg “L”, det er reserve med det laveste tallet går inn i første reserve. Hvis du velger å ikke velge reservene, er det rase turn kommer inn. Rekkefølgen står på bunnen av programmet for de respektive løp. Se mer om dette i vårt program guide.

5. Hvis spillet virker runde opplagt, og du føler deg trygg på at hestene du har spilt vinner, kan du velge å spille på samme linje flere ganger. Dette er kjent for å spille en såkalt multi-bong. Mer om travsport her! Det koster selvsagt mer, men mulige gevinster blir multiplisert med antall ganger du velger å sende inn ditt system.