Fotball Betting Fakta, myter og teorier

Folk elsker å snakke om fotball. Spesielt i USA. Som vi nevnte på den aller første siden i vår fotball betting guide, er fotball favoritt sport for nesten 50% av amerikanerne. Så vi aksepterer at det er et vanlig samtaleemne, enten det er i barer, hjemme, på arbeidsplassen eller andre steder for den saks skyld.

Det er ikke bare idretten selv heller. Mange mennesker også nyte diskusjoner om å satse på fotball. Det kan faktisk være en god måte å forbedre dine tipperesultater, spesielt hvis du har venner eller kolleger som faktisk vet hva de snakker om. For eksempel kan snakke gjennom hverandres plukker sammen bidra til at du har tenkt gjennom alle de forskjellige vinkler.

Problemet med å snakke om fotball betting er at ikke alle vet sine ting. Faktisk er det ofte folk som er mest høyrøstede om emnet som faktisk forstår ikke helt hva de snakker om. De vil bare gjenta ting som de har lest eller hørt et annet sted, prøver å se ut som om de er en slags ekspert.

Ikke!

Dette er enkelt menneskenaturen til en viss grad. Det er ikke uvanlig for folk å ønske å virke mer kunnskapsrik om et emne enn de egentlig er. Vanligvis er dette ganske ufarlig, men det kan føre til feil bli gjentatt så ofte at folk begynner å tro det.

Og det er mye feilinformasjon om fotball betting som blir gjentatt. Ikke bare av dem du møter i person heller. For eksempel, er det hundrevis av nettsteder som tilbyr sine lesere med falsk informasjon. Bruker nok tid på å lese fotballspillet blogger, forumer og nettsteder, og du er nesten garantert å oppdage alle typer “fakta” ​​som slett ikke er sant. I tillegg til det vil du finne flere teorier som ikke har noen rot i virkeligheten i det hele tatt. Selv noen av de mange bøker som er skrevet om emnet av fotball betting få ting fundamentalt galt.

Hensikten med denne siden er tredelt. For det første, etablerer vi fire viktige fakta om fotball spill. Det er viktig at du vet disse til å være sant. Neste lister vi noen av de største mytene knyttet til fotballspill. Dette er myter som du sannsynligvis til å lese eller høre ofte. Vi forklare nøyaktig hvorfor de er myter, og hvorfor du ikke kan akseptere dem som faktisk. Til slutt diskuterer vi seks populære teoriene som er relativt enkel, men har også noen fortrinn. Det vil gjøre deg noe vondt for å forstå og huske disse.

Football Betting Fakta

De fire utsagnene nedenfor er utvilsomt sant. Noen vil argumentere mot noen av dem, eller velger å ikke tro på dem, men dette endrer ikke virkeligheten. Dette er fakta, ren og enkel.

 • De fleste fotball bettors tape
 • Bookmakere er meget dyktig
 • Verdi betting fungerer
 • Smart bettors vinner

Bare notering disse fakta ikke fortelle deg veldig mye selvfølgelig. Så la oss utvide dem litt, og forklare hvorfor de er relevante.

De fleste fotball bettors tape

Dette er allment akseptert som fakta, så du vil ikke finne mange mennesker argumentere mot det. Det er 100% sant at de fleste som satser på fotball taper penger. Selvfølgelig betyr ikke dette at de taper hver eneste innsats som de plassere. Det betyr bare at de ikke vinner nok innsatser for å gjøre opp for de som de mister. Slik at deres samlede posisjon er en taper en.

Vi har tatt dette faktum fordi det illustrerer hvor vanskelig det er å tjene penger fra å satse på fotball. Det er veldig viktig at du forstår dette. Vennligst ikke tro at du kan lære noen enkle strategier og plutselig begynner å håve inn penger. Suksess bare ikke kommer lett. Du må være forberedt på å sette i hardt arbeid hvis du vil ha noen sjanse for å bli lønnsomme.

De fleste som satser på fotball ikke er forberedt på å sette inn de nødvendige innsats. De fleste er hva vi kaller “fritids bettors.” De satser bare for moro skyld eller for å gjøre ser kampene mer spennende. Mange av dem er kunnskapsrik nok om fotball som de vinne akkurat den rette mengden av innsatser for å holde dem lykkelige. De har ikke noe imot å miste samlet, fordi de gjør noe de liker. Og det er ingenting galt med det.

Det er noe annet viktig å forstå også skjønt.

Bare fordi folk flest taper, betyr det ikke at du må.

De fleste er ikke det samme som det hele tatt. Du trenger ikke å tape. Du kan satse på fotball og seier.

Bookmakere er meget dyktig

Bookmakere har en iboende fordel over sine kunder. De kommer til å sette odds og linjer. Dette gjør dem i stand til å bygge i en kommisjon (kjent som “vig”) i hver innsats plassert, som er delvis hvordan de gjør sine penger. Men hvordan de satte sine sjanser og linjer er svært viktig.

Bookmakere ikke bare heldig. Fordelen med lading vig bare går så langt. De er for det meste, veldig dyktige på det de gjør. De sørger for at de ikke gir bort verdi billig i sine odds og linjer, og det er derfor det er så vanskelig å slå dem.

De linjene du vil se på Vegas sports (og på nettet) er svært nøye utarbeidet.

Du må innse at bookmakere er ikke ufeilbarlig skjønt. De er like i stand til å gjøre feil og viser dårlig dømmekraft som de av oss som satser med dem. Når de gjør feil, må vi dra nytte av det.

Verdi betting fungerer

Hvis du ikke er kjent med begrepet verdien i sportsspill, bør du være. Vennligst les artikkelen i vår sports betting guide som dekker begrepet verdi og hvordan å identifisere den.

Noen mennesker helt avfeie betydningen av verdi. Det er deres privilegium, men de er galt å gjøre det. Det er ingen overdrivelse å si at verdien er en av de viktigste aspektene ved spill. Identifisere verdi i odds og linjer WORKS, og det er et faktum.

Hvis du kan gjøre det konsekvent, vil du nesten helt sikkert tjene penger.

Selvfølgelig, det gjør det konsekvent som er utfordringen. Hvis du allerede er kjent med konseptet, vil du sannsynligvis vet hvor vanskelig det er å finne verdien på en jevnlig basis. Men det er akkurat hva du trenger å gjøre hvis du ønsker å være vellykket. Vil du vite mer? Sjekk ut vår detaljert artikkel om å satse for verdien på fotball.

Smart bettors vinner

Det er vanskelig å tjene penger fra fotballspillet. De fleste mennesker mister. Det er mulig å vinne selv. Vi har allerede etablert alt dette litt tidligere. Så hvorfor er vi nevne det igjen? Fordi noen vil hevde lidenskapelig mot dette siste faktum at vi har nevnt her.

Det er mange mennesker som oppriktig mener at det er rett og slett ikke mulig å vinne penger fra å satse på fotball. Og disse menneskene er vanligvis helt overbevist om at de har rett. Vi kommer rett ut og si det selv; de er feil, helt feil!

Det er folk der ute som viser et samlet overskudd fra å satse på fotball. Det er fakta. Det er enda noen folk som har gjort seg ekstremt velstående fra deres spill suksess.

Hva skiller dem fra alle andre? De er smarte, og de jobber hardt.

Tro ikke at du må være et geni for å bli med dem selv. Du gjør ikke det. Du må bare være smart nok til å vite at du trenger å lære så mye du kan om alle strategi involvert. Og så jobber hardt nok til å faktisk lære det.

Tilbring tid, sette innsatsen i, og du kan også være en vellykket bettor.

Football Betting Myter

Nå som vi har etablert noen viktige fakta, la oss ta en titt på noen av de vanligste mytene knyttet til fotballspill. Vi har hørt alle disse gjentatt mange ganger, så det er hver sjanse du har også. Som du vil oppdage, men du kan ikke la dem villede deg.

 • Bookmakere kan ikke bli slått
 • Du kan stole på ekspert spådommer
 • Parlays er for suckers
 • Kjøpe punkter må være dårlig verdi
 • Statistikk og trender er alt
 • ATS data gir forutsigelsesverdi

Bookmakere kan ikke bli slått

Vi kommer ikke til å skrive mye på dette, fordi det er helt latterlig.

Hvis det ikke er mulig å slå bookmakere, hvorfor skulle noen av oss gidder?

Bookmakere har en fordel, som vi allerede har diskutert. Og overvinne denne fordelen er vanskelig. Det er ingen tvil i det hele tatt om det. Men det kan gjøres. Du trenger bare den rette tilnærmingen og masse engasjement til oppgaven.

Du trenger noen tro også, det er derfor vi er opptatt av å fjerne denne myten. Hvis du ikke tror at bookmakere kan bli slått, du sannsynligvis ikke vil slå dem. Har litt tro, skjønt, og bare kanskje du vil ha en viss suksess.

Du kan stole på ekspert spådommer

Egentlig? Ekspertene ALLTID få det riktig? Selvfølgelig gjør de ikke. Dette er en komplett myte, foreviget noe av media.

Mediene er fulle av “eksperter” på fotball og NFL spesielt. Noen av dem fortjener den merkelappen. Men mange av dem ikke. Ideen om at du bør stole på andres spådommer bare fordi de er på TV er svært mangelfull. Mesteparten av tiden de tilbyr ansatte mening snarere enn noe saklig grunnlag innsikt. Noen ganger er de bare flate ut gjette.

Plasser aldri innsatser basert utelukkende på hva gutta du ser på TV sier.

La det være klart her – du kan sikkert ha nytte av å se på NFL-dekning på TV. Du kan også lære noe. Det er bare viktig å ikke automatisk stole alt som blir sagt. Det er definitivt verdi i betraktning andres meninger inn i utvelgelsesprosessen, men de bør ikke være grunnlaget som du gjør beslutninger.

Parlays er for suckers

Dette er mer tull som blir spredt rundt fritt. Morsomt nok, er det ofte noe folk sier når de prøver å vise hva en smart satset de er. Og likevel viser det stikk motsatte.

Nå, for å være rettferdig, det er en liten bit av sannhet her. Parlays kan være suckers’ spill for sikker. Men så, så kan noen form for innsats. Det er hvordan og når du bruker ulike typer innsats som definerer om du er en sucker eller ikke.

Faktum er at mange mennesker bruker parlays feil. De gjør flere valg på en enkelt innsats rent fordi de jakter de større potensielle utbetalinger: uten å gi noen trodde til en strategi. Dette er åpenbart ikke en god tilnærming. Parlays kan være lønnsomt selv, når det brukes med riktig hensyn til strategi. Sjekk ut vår artikkel diskuterer strategier for fotball parlays å finne ut mer.

Kjøpe punkter må være dårlig verdi

Spørsmålet om hvorvidt det er riktig å kjøpe punkter deler oppfatning blant betting eksperter, og det er gode argumenter på begge sider. Men det er ett argument som ikke engang i nærheten av å være solid. Faktisk er det rett og slett latterlig.

Bookmakere vil ikke tillate deg å kjøpe poeng med mindre det var dårlig verdi.

Dette er en myte. Og en spesielt dum en på det. Alle som mener dette bør ikke satse i det hele tatt. Hvis det var sant, ville det sikkert også bety at hver enkelt innsats som tilbys av en bookmaker må være dårlig verdi. Det er selvsagt ikke tilfelle, så dette er bare ikke et godt argument mot å kjøpe poeng.

Vær oppmerksom på at vi fullt ut akseptere at det er et legitimt argument om hvorvidt kjøper punkter er den riktige tingen å gjøre eller ikke. Det er bare ingen fortjeneste i det hele tatt i forslaget om at bookmakerne ikke ville tillate det hvis det tilbyr verdi.

Statistikk og trender er alt

Statistikk kan være uvurderlig for en fotball satset. Det er et bredt utvalg av forskjellige lag og spillerstatistikk tilgjengelig, hvorav mange er svært nyttig for å gjøre informerte dommer om hva som kommer til å skje i enkelte spill, og gjennom en fotballsesong. Trender er ofte tid svært verdifull. De kan hjelpe deg å gjøre mer nøyaktige spådommer, det er sikkert.

Statistikk og trender ikke fortelle oss alt vi trenger å vite om.

Mange bettors stole helt på statistikk for å gjøre sine betting beslutninger. Mange velger å trofast følge trender de avdekke. Noen bruker en kombinasjon av både statistikk og trender. Noen av disse metodene er helt fint. De kan definitivt jobbe hvis det brukes sammen med egnede strategier.

Det er mange andre ting som kan bli sett på også skjønt. Verdien av statistikk og trender er udiskutabel, men ignorerer andre aspekter av sporten kan potensielt begrense sjansene for suksess.

ATS data gir forutsigelsesverdi

ATS (mot spredning) data forteller oss hvordan lagene har gjort i forhold til det punktet sprer satt av bookmakere. Den måler hvor mange ganger de har dekket spredning og hvor mange ganger de har mislyktes med, uavhengig av om de faktisk har vunnet eller tapt spill.

Mange bettors bruke disse dataene til å spå. For eksempel, noen mener at et lag med en god ATS posten er mer sannsynlig å dekke spredningen i kommende spill. Dette er basert på ideen om at hvis de har vært god nok til å dekke spredningen oftere enn ikke, bør de fortsette å dekke. Dette er utrolig feilaktig tenkning.

Enda mer feil er ideen om at team’ve bli “grunn” for å dekke etter ikke å gjøre det flere ganger. Dette er ikke forskjellig fra å satse på et bestemt tall på rulettbordet bare fordi det ikke har kommet opp for en stund. Det andre ord, det er ren gjetting.

ATS data har ingen prediktiv verdi i det hele tatt.

Bruk ATS data som en referanse, ved alle midler. Det kan anses som en nyttig guide for nåværende form. Vennligst ikke lese for mye inn i det selv. Det forteller bare hva som har skjedd i det siste, og er svært lite hjelp når det gjelder å forutsi hva som kommer til å skje i fremtiden.

Enkle Football Betting Teorier

Vi har hørt mye av teorier gjennom mange år har vi vært å satse på fotball. Noen av disse er tvilsomt å si det mildt, og noen er direkte latterlig.

Noen teorier er fornuftig og gjennomtenkt skjønt, og lære om dem kan være nyttig. De kan hjelpe deg å forstå hvorfor visse ting skjer, eller ikke skjer. Noen teorier kan også direkte hjelpe deg å gjøre gode betting beslutninger. Disse er de som vi har diskutert her. De er alle relativt enkel, men det er i hvert fall noen fortrinn i hver av dem.

 • Gode ​​lag vinner, dårlige lag dekke
 • Fading publikum teori
 • Steam spill teori
 • Bounce-back teori
 • Sandwich spillteori
 • Bye uke teori

Gode ​​lag vinner, dårlige lag dekke

Ideen bak denne teorien er i utgangspunktet at “dårlige” NFL lag er ofte ikke så ille som de oppfattes å være. Mens gode lag er forventet å vinne sine kamper rett opp, de såkalte dårlige lagene er mer enn i stand til å dekke spredningen.

Denne teorien er gyldig, men det gjør egentlig ikke fortelle oss noe.

Det bør være noe åpenbart at lagene er i stand til å dekke spredningen. Et punkt spredningen er i hovedsak å gjøre de to lagene i et spill selv-penger forslag med henblikk på veddemål. Underdogs skal ha samme sjanse til å dekke som underdog.

Folk ofte sitere denne teorien som en reell grunn for sikkerhetskopiering en underdog skjønt, og dette resonnementet er ikke særlig fornuftig. Ja, det er ofte riktig å sikkerhets underdog, men du bør ikke gjøre det blindt basert utelukkende på denne teorien.

Fading publikum teori

Husk hvordan vi sa tidligere at de fleste bettors tape? Denne teorien er basert på det faktum til en viss grad. Tanken er at hvis folk flest mister, så de fleste satser på feil utfall. Derfor satser motsatt for de menneskene er sannsynlig å være en vinnende tilnærming.

mot de fleste er kjent som “fading offentlig”, og det pleide å være en rimelig effektiv strategi. Tross alt, det er noen lyd logikk på spill her. Hvis du gjør det stikk motsatte til hva tapere gjør, og sikkert du kommer til å gjøre noen penger?

Dessverre, nei. Ikke nå lenger. Fading publikum gjorde faktisk pleide å jobbe, men dette var tilbake når bookmakere satt sine odds og linjer basert nesten utelukkende på hvordan fritids bettors var trolig å satse. For eksempel vil de gjøre et populært lag -8 når de egentlig burde være -6. De vil vite at å satse offentlige vil fortsatt tilbake favorittene på at spredning, slik at de ikke trenger å tilby en “fair” linje.

Bookmakere kan ikke komme unna med det nå. Markedet er også konkurransedyktig, og selv rekreasjons bettors vet å shoppe rundt. Plus, det er for mange smarte bettors som raskt vil dra nytte av en skjev linjen akkurat som i eksempelet ovenfor. De vil satse tungt på underdog, og bookmakere ville stå å miste store pengesummer. Så oddsen og linjer ser vi i disse dager er nesten alltid svært nær å bli rettferdig (med noen vig innebygd selvfølgelig).

Som et resultat, falming publikum ikke egentlig fungerer som en frittstående strategi. Men den grunnleggende teorien fortsatt har noen fortrinn. Bookmakere fortsatt faktor opinionen i odds og linjer de tilbyr. I de rette omstendigheter, kan dette bli utnyttet. Sjekk ut vår artikkel om bruk av opinionen når NFL satser for mer informasjon.

Steam spill teori

Dette er egentlig det motsatte av falming offentlig teori. Det er knyttet til det faktum at odds og linjer noen ganger endres raskt og drastisk på grunn av de alvorlige bettors å sette sine innsatser på. Disse store endringene er kjent som “damp beveger seg.” Teorien er at du bør følge disse bevegelsene, og sette dine spill tilsvarende. Det er basert på hva er egentlig en veldig enkel idé.

Det gjør mye fornuftig å gjøre hva de smarte bettors gjør.

Hvis smart bettors vinne, og damp beveger fortelle oss hva disse smarte bettors satser på, og sikkert vi kan kopiere dem og vinne penger også. Ikke sant? Ikke helt. Igjen er det noen logikk knyttet til denne teorien, men denne teorien er ikke uten sine feil.

Hvis du kunne plassere nøyaktig samme innsatser som å vinne bettors, så selvfølgelig du vil vinne penger også. Etter damp beveger seg ikke tillate oss å gjøre det selv. Det gir oss bare noen indikasjon på hvor smarte pengene går. Det forteller oss ikke alt som de smarte gutta gjør, som deres innsatser ikke alltid føre til damp trekk.

I alle fall er hele poenget her at deres penger flytter odds og linjer. Så da har vi sett de beveger seg, er det som regel for sent uansett. Du kan egentlig bare dra nytte hvis du ser beveger seg tidlig, og raskt få dine spill på på et betting nettsted eller bookmaker som ikke har gjort de samme justeringene. Dette er en utfordring i seg selv.

Det er ingen skade i å holde et øye med damp beveger seg og prøver å finne ut hva de smarte bettors gjør. Så denne teorien har noen fortrinn. Men noen strategi basert på damp satsingen er til syvende og sist kommer til å være begrenset, av de grunner som er skissert ovenfor.

fotball

Sandwich spillteori

Sandwich spillteori er også basert på lyd resonnement. Det er noe som er verdt å ta hensyn til under visse omstendigheter. Dens verdi er ofte overvurdert etter vår mening om.

Du kan allerede være kjent med begrepet “sandwich spill.” De oppstår når et lag tidsplan gir dem en tøff kamp, ​​og deretter en lettere en, og deretter en annen tøff en. Jo enklere spill i midten er definert som sandwich spillet. Det er vanlig å se noen av disse situasjonene gjennom en sesong, og det er ansett for å være rimelig sannsynlig at lagene vil gi dårligere resultater i sine sandwich spill. Teorien er at deres fokus vil være på de mer utfordrende dueller.

Vi forstår logikken bak denne teorien. Vi er enig med det til en viss grad, men vi føler også at det er et potensielt farlig teori. Det kan oppmuntre folk til å gjøre betting avgjørelser for en eneste grunn, og det er sjelden en god idé. Sandwich spillteori er definitivt noe verdt å vurdere, men vi hadde aldri anbefaler å gå mot et lag basert på denne teorien alene.

Sprette tilbake teori beste betting side

Spretter tilbake teori er svært enkel. Tanken er at du bør satse på lag som nettopp har lidd et betydelig tilbakeslag, så det er en god sjanse for at de kommer til å sette i en forbedret ytelse neste beste betting side gang de tar til feltet. For eksempel er et lag som nettopp har lidd en utblåsning kommer til å være veldig opptatt av å gjøre det godt igjen så snart som mulig. Så du bør ta dem til seier i sitt følge spillet.

Du i utgangspunktet ser for lag som prøver å bevise seg selv.

Nok en gang vi forstå logikken her. Lag svært ofte “sprette tilbake” fra store tap og andre tilbakeslag. En hjerteknuser, hvor et lag taper sent i spillet, kan gi stor motivasjon til å vinne den neste. Så kan miste en stor rival. Det er nok av andre eksempler også.

Problemet er at det er ingen måte å vite sikkert hvordan et team vil reagere på et tilbakeslag. De kan få sparken opp og forbedre sine resultater, men de kan like bli demoralisert og faktisk utføre verre. Så du kan ikke virkelig være sikker på at sikkerhetskopiering et team etter et tilbakeslag er den riktige tingen å gjøre.

Som med de fleste teorier, spretter tilbake teori er rett og slett en mer faktor å vurdere. Du bør definitivt være å se på tidligere resultater, og tenker på hvilken innvirkning det de måtte ha om kommende spill, men ikke noen gang tilbake et lag utelukkende fordi de bare fikk dårlig slått. Det er ikke en god nok grunn i seg selv.

Bye uke teori

Bye uke teori tilsier at spill som involverer et team kommer av deres bye uke kan gi gode spillemuligheter. Det er basert på en enkel statistisk analyse viser at lagene har en høyere enn gjennomsnittlig win rate i spillene de legger umiddelbart etter bye uke.

Dette er en solid teori, men du må tolke det riktig. Holde orden på timeplanen og studere spill som involverer lag som nettopp har hatt en ukes hvile kan gjøre deg i stand til å fremheve noen ekstra spillemuligheter. Det vil også gi deg noe annet å vurdere sammen med alle de andre faktorene. Ikke bare begynne å blindt backing lag som spiller etter deres bye uke skjønt. Du har fortsatt å analysere relevante spill og vurdere sannsynlige utfall.

OPPSUMMERT

Det er mye du trenger å lære hvis du ønsker å tjene penger fra å satse på fotball. Men det er mye du trenger å ignorere også. Du kan ikke ta alt du hører og leser til pålydende, som det er alle slags feilinformasjon flyter rundt.

For best sjanse til å lykkes, trenger du en grundig kjennskap til både fotball og fotball spill strategi. Det betyr å bruke litt alvorlig tid på å studere disse fagene. Hvis du ikke ønsker å gjøre dette, er du bedre å bare satse for moro skyld. Bare med skikkelig innsats vil du alltid være i stand til å foreta regelmessige fortjeneste.

Informasjonen på denne siden er et flott utgangspunkt. Det klør egentlig bare overflaten skjønt. Hvis du er virkelig forberedt på å sette i arbeid som kreves for å bli en konsekvent vinner, kan du ta deg tid til å lese gjennom resten av vår fotball betting strategi guide.