Horse Betting Typer og Vilkår

Hesteveddeløp innebærer en noe boggling samling av fargerike uttrykk og begreper for å sette pengene ned på en hest og håper å komme unna med mye mer penger når  hesten vinner . Racing kan også gi en relativt skånsom måte satser – du trenger ikke å satse på at hesten vil komme i første. Avhengig av hvilken type spill du plass, kan du noen ganger vinne penger hvis den er ferdig andre eller tredje.

horse betting

Men du må forstå lingo og hvordan du plasserer den aktuelle innsatsen for å trekke den av.

“STRAIGHT” BETS – BESTE BETTINGSIDE

Rette spill er den enkleste formen for fullblods satser. Strengt tatt plassere en rett innsats betyr at du satser på hest for å vinne – perioden. Hvis den er ferdig andre av en nese, har du tapt. Men en løsere beste betting side definisjon sier en rett innsats er når du satse på at en hest som ender på første, andre eller tredje.

Når det er sagt, flere vilkår knyttet til ulike typer straight-innsatser som kan øke dine sjanser for å vinne litt penger.

 • Over hele linja: Dette betyr å plassere tre spill: en for hesten å vinne, en for hesten å komme i andre, og en for hesten å komme på tredjeplass. Hvis det vinner, vil du bli betalt på alle tre spill. Hvis den er ferdig andre, du har betalt på to spill – andre og tredje. Du kan ikke samle på førsteplass bet fordi han ikke krysse ledningen først. Hvis hesten er ferdig tredje, du har betalt en gang for at tredje plass. Så det er en god innsats hvis hesten vinner fordi du effektivt samle tre ganger, og hvis det kommer på tredjeplass, i hvert fall har du ikke tapt alle pengene dine. Du får en liten noe tilbake på investeringen din.
 • I penger: En hest er ferdig i pengene hvis det kommer i første, andre eller tredje.
 • På nesen: Du satser hesten å vinne bare.
 • Sted:  En hest sies å plassere når den er ferdig andre. Du kan lage et sted innsats det du tror det sannsynligvis ikke vil vinne, men at det ikke vil være for langt bak førsteplassen hest. Du vil vinne hvis du har rett. Du vil også samle hestens andreplass gevinster hvis det kommer i første, men ikke hvis den er ferdig tredje.
 • Show:  En hest som kommer i tredje sies å vise. Et show bet fungerer mye på samme måte som et sted innsats – du vil samle hestens tredje plass gevinster hvis det kommer i første, andre eller tredje.

En vinnende hest vil betale mest på spill som det blir ferdig først. Det vil betale litt mindre for satse og enda mindre for show spill, men det effektivt kan betale på tre måter – og dermed lokke av over-the-board spill.

“EKSOTISKE” INNSATSER

Som navnet antyder, eksotiske veddemål er mer avansert og mer komplisert. De involverer mer enn en hest. Dette betyr at de er vanskeligere å vinne, men de også betale mer enn rett spill. Her er noen eksempler på eksotiske spill.

 • Boxed bet: Boxing en innsats betyr å dekke alle mulige kombinasjoner av finish for flere hester. Hvis du ønsker å bokse en exacta, ville du satse på at hest En vinner og Horse B steder, og også at Horse B vinner og hest En steder. Med andre ord, tror du disse to hestene som ender på første og andre, men du er ikke sikker på i hvilken rekkefølge. Hver kombinasjon representerer en egen innsats, så boksing en $ 2 exacta vil koste deg $ 4,
 • Daglig dobbel:  Du satser på to separate hester i sammenhengende løp i en daglig dobbel, vanligvis den første og andre løp av dagen. Hver av dine hester må fullføre først.
 • Exacta:   Du må velge de to første spillerne i et løp i den rekkefølgen de er ferdig – med mindre du boksen din innsats. En exacta kalles en “exactor” i Canada, en forkortelse for “rekkefølgen.”
 • Velg 3:  Tenk på dette som en forbedret daglig dobbel. Du ville satse på første plass avslutninger av tre sammenhengende løp i stedet for to. “Pick” raser kan strekke seg opp til seks – du måtte velge vinnerne av seks sammenhengende løp, som kan være svært vanskelig. Men Plukk 6 står gi betydelige gevinster, og noen ganger, ved skjønn av sporet, kan de tilby konsolidering utbetalinger. Lengre tid kan gå uten noen å vinne en Pick 6, så noen racerbaner vil “bære over” uavhentede gevinster, flytte penger frem til neste løp eller noen ganger neste dag så potten vokser og vokser helt til noen slår det stort .

Mer

 • Quinella:  En quinella er en variant av boksing innsatsen din. De to hestene du plukker må vinne og sted, men i hvilken rekkefølge de er ferdige spiller ingen rolle. Dette er et enkelt spill, i motsetning til en eske exacta som er teknisk to innsatser. Det er derfor betaler mindre hvis du vinner.
 • Superfecta:  Dette er på høyde med det Plukk 6 når det gjelder vanskelighetsgrad. Du må velge de fire første hestene til slutt i et løp i den rekkefølgen de er ferdige. Selvfølgelig kan du boksen en superfecta akkurat som du ville en exacta, men du snakker dobbelt så mange hester så dette innebærer dekker en  rekke  kombinasjoner. Det kan være ganske dyrt, så hvis du tar feil – selv en hest du ikke hadde forutsett sniker seg inn blant de fire beste – du kan miste en god del penger.
 • Trifecta:  Noen ganger kalles en trippel, denne innsatsen innebærer å plukke de tre første spillerne i et løp. Det er liksom en middelvei i vanskelighetsgrad mellom en exacta og en superfecta. Igjen, må du velge hestene i riktig rekkefølge, med mindre du boksen din innsats.

TILLEGGS BETTING VILKÅR

 • Bridge genser : En bro jumper er noen som satser en uvanlig stor sum penger på en enkelt hest, for eksempel $ 100 000 for å vinne. Denne personen kan være å hoppe av den nærmeste broen hvis hesten er ferdig andre med en hals.
 • Dødt løp : Dette begrepet refererer til en eksakt uavgjort mellom to eller flere hester på slutten av løpet. Spor personell vil forsøke å etablere en vinner ved å se på fotofinish filmen, men dette er ikke alltid mulig selv med fremskritt i fotofinish teknologi. Gevinstene og pung til stillingen som er bundet – første, andre eller tredje – er delt opp mellom hester.
 • Forespørsel:  Noe har skjedd under løpet som krever en gjennomgang av spor personell, vanligvis som en hest har urettmessig hindret fremdriften av en annen.
 • Innvending:  En rytter, trener eller spor offisielle kan gråte foul hvis en hest eller jockey har gjort noe som kan ha kostet en annen rase. En innvending resulterer i en forespørsel.
 • Odds:  Dette begrepet refererer til en numerisk summering av hvor sannsynlig det er at en hest vil vinne. Odds som er satt i morgen eller dagen før han ble kalt en “morgen line”  og er basert på meningene til offisielle handicappers. Som rase tid trekker nærmere og folk begynner å satse på hester, oddsen begynne å reflektere disse pengene. Når mye av pengene er å satse på en hest, driver det sine odds ned. Når lite eller ingen penger satse på en hest fordi ingen mener det vil vinne, driver dette sine odds høyere. Hesten er en “lang skudd.”  Langskudd betale mye mer enn ” odds-on” hester, de med korte odds på mindre enn selv penger.

Så det du har det. Du er av til sporet. Lykke til!